Konttoripiste ja Kosila räätälöivät M-Filesiä paikallisiin tarpeisiin

Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen taival M-Files-tiedonhallintajärjestelmän ja sitä toimittavan Kosilan kanssa alkoi yrityksen omista tarpeista.

Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti.

– Meillä oli tarve löytää huollon dokumentointiin ja huoltokeikkojen kirjaamiseen mobiilisti toimiva järjestelmä ja alusta, muistelee Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti.

– M-Files oli entuudestaan tuttu järjestelmä, ja tiesimme sen olevan kätevästi räätälöitävissä asiakastarpeiden mukaisesti. Istuttiin Kosilan väen kanssa alas ja tehtiin heidän avullaan kartoitusta järjestelmästä ja meidän tarpeistamme.

Kun M-Files saatiin Konttoripisteen aktiiviseen omaan käyttöön, havahduttiin huomaamaan, että samantapaisia tarpeita on yrityksen omillakin pk-sektorin ja julkishallinnon asiakkailla. Konttoripisteen ja Kosilan M-Files yhteistyö on jatkunut nyt jo viitisen vuotta ja kumppanusten yhteistyö on ollut antoisaa.

– Sittemmin olemme tehneet yhteistyössä varsin mukavasti eri toimialojen toteutuksia. Yhteistyö on toiminut saumattomasti. Me tunnemme asiakkaamme, meidät tunnetaan ja meihin luotetaan. Kosilalla taas on järjestelmästä mittava ymmärrys ja tietotaito, jotka täydentävät paketin toimivaksi, Lahti toteaa ja kuvailee Kosilaa luotettavaksi, osaavaksi ja ratkaisukeskeiseksi toimijaksi.

– Kosilan panostus juuri tähän segmenttiin takaa sen, että käytössä on riittävät resurssit eli käytännössä projektien läpimenoajat ovat varsin kohtuulliset.

M-Filesin asiakaskunta vaihtelee yhden hengen toimistosta suuriin toimistoihin, eikä järjestelmä tunne toimialarajoitteita, vaan taipuu osaavissa käsissä monenlaiseen käyttöön. Asiakkaat toimivat itse tuotekehittelijöinä, sillä järjestelmä elää jatkuvasti ja räätälöinti paikallisin voimin sujuu nopeasti.

M-Filesin muuntautumiskyky ja räätälöitävyys puolestaan takaavat sen, että kyseessä on yritykselle pitkäikäinen apuväline.

Toimitusjohtaja Tuomo Lahden kokemusten perusteella Kosila on luotettava, osaava ja ratkaisukeskeinen toimija.

Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen pitkä kokemus järjestelmästä takaa sen, että oppia on kertynyt taskuun jo rutkasti. Lahti onkin havainnut, että usein yritysten pullonkaulat ovat toimialasta riippumatta samankaltaiset.

– On todella tärkeää, että pystymme paikallisesti tarjoamaan tällaisen kokonaisuuskonseptin. Käyttöönottoprojekteissa päästään toimimaan paikallisesti ja asiat hoituvat nopeasti.

Paikallisten palveluiden hyödyntäminen on Lahdelle tärkeää.

– Näin palvelut pysyvät omalla paikkakunnalla ja päästään kehittämään ja mahdollisesti myös laajentamaan toimintaa. Saadaan siis raha pyörimään omassa maakunnassa, Lahti summaa ja virnistää huomanneensa, että usein keskipohjalaiselle paras yhteistyökumppani on toinen keskipohjalainen.

– Kun toimimme omalla alueellamme, hommat tahtovat sujua jouhevasti ja kommunikointi on mutkatonta.

– Jotta järjestelmästä saadaan oikeasti hyvä, yhteistyökumppanilla pitää olla aito tahtotila ymmärtää loppuasiakkaan bisnestä.